I noen områder må kunden selv grave og legge rør de siste meterne fra tomtegrense og fram til husvegg. Det er ikke vanskelig og tar heller ikke så lang tid, men det kan være lurt å ta en titt på både filmen og veiledningen før du setter spaden i bakken.

Videoen nedenfor viser anbefalt fremgangsmåte - enkelt forklart!

 

 

 Slik graver du selv: 


1. Rull ut det oransje røret
 

Start med å rulle ut det oransje (kan også komme i andre farger) røret på bakken og legg det der hvor du vil grave, helt frem til husveggen. Legg igjen rørkveilen her, ikke kapp røret. Montøren sørger for å tilpasse dette.

 

2. Grav en 30 cm dyp grøft
 

Grav en grøft som er ca 30 cm dyp. Skal du grave langt, bruk en smal spade - da går jobben raskere.

 

3. Legg røret ned i grøften
 

Når du er ferdig å grave, rydder du grøftebunnen for steiner. Deretter plasserer du det oransje røret i grøften. Pass på at det ikke blir knekk på røret – det må ikke krummes mer enn omkretsen på en cd-plate.

 

4. Fyll forsiktig grøften
 

Fyll grøften med samme massen som du gravde opp. Er det mye stein i massen, kan du legge sand eller hagesingel under og over røret.

 

5. Montøren gjør resten av jobben
 

Når røret er gravd frem til husveggen er din egeninnsats ferdig! Vår montør tilpasser røret og fører dette inn en utvendig grensesnittboks. Fra denne boksen vil det gå en tynn fiberkabel til der du ønsker din hjemmesentral plassert. Montøren kobler så fiberen til hjemmesentralen.